יום רביעי, 26 ביולי 2017

בייגלה רומני בהכנה קלה

מגיל צעיר שוקו בשקית ובייגלה רומני מהמדף במכולת הכי הכי ארוחת בוקר של פינוק עבורי

בטיול האחרון שלנו לרומניה  מצאנו בכל פינת רחוב מאפיות קטנות עם בייגלה ענק וטעים כל כך






כשחזרתי לארץ הייתי חייבת לנסות גרסה קצרה בלי הרבה זמן התפחה וסיפורים

יצא מושלם והנה אני כאן כדי שגם אתם תהנו...






קדימה..


מצרכים

1 ק"ג קמח
3 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
3/4 כוס שמן
2 כוסות מים פושרים
כפית מלח

למי הסילאן (לבישול לפני האפייה)-
3 כפות סילאן 
1/2 כפית סודה לשתיה
ליטר מים

לציפוי-
ביצה טרופה
שומשום/קצח/מלח גס/זעתר



אופן ההכנה

לערבב בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר
להוסיף את השמן והמים וללוש 5 דקות
להוסיף את המלח וללוש עוד 3 דקות

לשמן מעט את כדור הצק שנוצר ולהניח לתפיחה של 15 דקות

לאחר ההתפחה לקחת מהבצק בכל פעם כדור קטן ליצור ממנו נחש ארוך ולגלגל לעיגול או לצורה של בייגלה שמיניות.





להרתיח את המים בסיר להוסיף את הסילאן ולערבב היטב, להקטין את האש

להכניס למים בזהירות בכל פעם בייגלה אחד למשך 30 שניות עד שהבייגלה צף ולהעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה. להמשיך כך עם כל הבצק.
למרוח את הבייגלה בביצה טרופה ולפזר מעל מה שבחרתם

לאפות בתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד הזהבה





ועוד בייגלה מהעולם



ברלין 





דיסנילנד אורלנדו







תגובה 1:

.