יום שלישי, 16 במאי 2017

כרוב ממולא - צמחוני

כתבתי כבר בעבר.. סיר ממולאים מביא איתו משהו חוץ מאוכל 
בכל ממולא נמצא זכרון, געגוע, סוד, נחמה ועוד






הפעם כרוב ממולא צמחוני



מצרכים:
1 כרוב גדול

2 עגבניות גדולת לתחתית הסיר

מילוי-
2 כוסות אורז בסמטי שטוף
עגבניה גדולה בשלה מגורדת
1 כף רכז רימונים (לא חובה אבל יאמי)
1 כף שמן זית
1 בצל גדול מטוגן
שמן זית לטיגון הבצל
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם 



רוטב-
1 רסק עגבניות קטן
1 כף פפריקה מתוקה
פלפל שחור
2 שיני שום
1 כף שמן זית
1 כף רכז רימונים
2 כוסות מים. במידה ויש צורך במהלך הבישול הוסיפו מים







אופן ההכנה:


מרתיחים מים בסיר גדול
 מורידים את חלקו התחתון של הכרוב (יוצרים מאין בור)





מבשלים 3-4 דקות, מוציאים את הכרוב מפרידים את העלים שהתרככו.
במידה ונותרו כמה שלא מחזירים אותם לזמן קצר שוב למים.

מערבבים את כל חומרי המילוי

לוקחים כל פעם עלה אחד שהתרכך חוצים אותו לחצי ומוצאים את העורק הבולט. קרוב לקצה של כל חלק מניחים כפית גדושה מהמילוי מקפלים משני הצדדים ואז מגלגלים לגליל מהודק

מניחים בתחתית סיר שטוח וגדול עיגולי עגבניות. ומתחילים לסדר מעל את הכרוב הממולא.



מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב יוצקים על הכרוב ומבשלים על אש קטנה כ - 40 דקות







לעוד ממולאים:

קישואים עגולים ממולאים


פלפלים ממולאים 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

.