יום חמישי, 23 במרץ 2017

לונדון חלק 2 שוק בורו ומתכון לפוקצ'ה


בהמשך לפוסט המלצות וחוויות שלי מלונדון 

שוק בורו - Borough market

פתוח בימים חמישי - שבת (נמצא סמוך לגשר לונדון)










שוק מזון ותיק וססגוני מלא בתוצרת מקומית ואיכותית.
מוכרים בו פירות, ירקות, גבינות ריחניות (ופחות..)
ריבות, מאפים, עוגות ועוגיות.
יש דוכנים עם סירים ענקיים מבעבעים כך שמומלץ להגיע על בטן ריקה.









יש בשוק מאפיית לחמים משגעת, הלחמים נאפים במקום ומהם מכינים כריכים חמים וטעימים


אכלתי כריך גבינות וירק בפוקצה... יאמי!





הנה המתכון לפוקצ'ה המוצלחת שלי שנמצאת בבלוג כך שעד שתגיעו לשוק תוכלו להכין גם.




למתכון
מצרכים:

3 כוסות + 2 כפות קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
1/2 כף מלח
כוס ורבע מים פושרים
1/4 כוס שמן זית

לציפוי - שמן זית ומלח גס

אופן ההכנה:

מערבלים בקערת המיקסר קמח, שמרים, סוכר, מים ומלח כ- 2 דקות.
משאירים למנוחה של 10 דקות.
מוסיפים את השמן ולשים עוד כ- 3 דקות עד שהבצק אחיד וגמיש.
במידה ויש צורך הוסיפו כף קמח.


מכסים את הקערה ומניחים להתפחה של כ- חצי שעה.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית בנדיבות לפחות כף וחצי

מניחים את הבצק על התבנית ובעזרת הידיים מותחים אותו לכל צידי התבנית.
יוצרים בעזרת האצבעות גומות בבצק מזלפים מעל שמן זית שוב.. בנדיבות. מפזרים מלח גס.

משהים שוב למנוחה בת 10 דקות בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים את הפוקצ'ה עד להזהבה.

קצת שמן זית ובלסמי.. ואתם מסודרים.










2 comments:

  1. נראה לי שאני אכין פוקצ'ה. פשוט דרכך זה עושה חשק. ולונדון גם.

    השבמחק

.