רושטי - לביבה שוויצרית

או כמו שקוראים לה אצלנו לביבה משפחתית








קלה להכנה ובלי הרבה שמן וטיגונים


מצרכים:

3-4 תפוחי אדמה בינוניים

כפית מלח

פלפל שחור לפי הטעם

4 כפות נדיבות של שמנת לבישול 15%

מעט שמן זית לשימון המחבת (בערך כף) אפשר גם חמאה


אופן ההכנה:


לגרר את תפוחי האדמה בפומפיה או במעבד מזון, לסחוט היטב ולהעביר לקערה יבשה.

לתבל במלח ופלפל 

להוסיף את השמנת ובעזרת כף לערבב היטב.

לחמם את השמן במחבת, להניח את התערובת וליישר לצורת לביבה גדולה.

לבשל על אש בינונית כ 5 -6 דקות. 

להפוך את הלביבה על צלחת ולהחזירה למחבת ולבשל שוב 5-6 דקות עד שהלביבה מזהיבה ומבושלת היטב.

להגיש עם שמנת חמוצה ועירית. 

תגובות