עוגת תפוזים




































עוגת תפוזים

זה בית
זה חורף
זה ריח של גשם
זה תה עם הרבה נענע

זה אמא














לכו אחר ההוראות וגם לכם תהיה כזו עוגת תפוזים מתנשאת לגובהה


סיר פלא או תבנית עגולה 26


מצרכים:

4 ביצים 
1/2 1 כוסות סוכר
קליפת תפוז מגורדת מתפוז שלם
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
2 כוסות קמח תופח


אבקת סוכר לפיזור לאחר האפייה

אופן ההכנה:

להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב (את הסוכר יש להוסיף בהדרגה).

בקערה נפרדת להקציף את יתרת הסוכר עם החלמונים, סוכר וניל, שמן, מיץ וגרידת התפוז.

להוסיף לקערת החלמונים את הקמח.

בתנועות קיפול בעדינות ובהדרגה יש לאחד את תערובת החלמונים עם החלבונים.

להעביר לסיר פלא משומן היטב ולאפות בתנור שחומם מראש ל175 מעלות.

לאפות עד שקיסם יוצא יבש והעוגה שחומה.

לצנן את העוגה בסבלנות....

להפוך לצלחת הגשה לפזר מעל אבקת סוכר..

ולהכין תה עם הרבה נענע.. 

תהנו♥




תגובות

  1. תודה על המתכון !!
    אני חולה על עוגת תפוזים .
    מועדים לשמחה.
    מהמטבח של לינדוש באהבה.

    השבמחק
  2. הי,אפשר גם בתבנית אחרת?תודה��

    השבמחק
  3. אנסה אותה ! תודה על המתכון מיכל

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

.