יום רביעי, 24 באוגוסט 2016

קציצות ברוטב עגבניות

קציצות בציפוי סולת מבושלות ברוטב עגבניות
טעים לאכול אותן בתוך לחמניה או לצד אורז לבן
והכי יאמי- לעשות סיבוב עם החלה ברוטב




מצרכים
1/2 קילוגרם בשר בקר טחון
2 כפות פירורי לחם 
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל מגורד
1 ביצה
1 כף שמן
1 כף מי סודה 
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
פלפל שחור, מלח 

לרוטב העגבניות- 
200 גרם רסק עגבניות
1 כף שמן זית
3 שיני שום כתושות
1/4 1 כוס מים 
מלח, פלפל שחור 
מעט כמון
1 כפית פפריקה מתוקה

לציפוי- 
1/2 כוס סולת

אופן ההכנה 
לערבב את כל מרכיבי הקציצות לעיסה חלקה ואחידה. 
ליצור קציצות, לטבול אותן בסולת.
לסיר שטוח ורחב- להכניס את כל מרכיבי הרוטב
לבשל תוך כדי ערבוב ולהביא לרתיחה.
להקטין את האש, בזמן שהרוטב רותח להחליק את הקציצות פנימה.
לכסות את הסיר ולבשל כ- 40 דקות עד שהקציצות מוכנות.

*אל תוותרו על שלב הסולת, הוא משדרג את הקציצות ומסמיך מעט את הרוטב מה שעושה את התבשיל לטעים ביותר







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

.