יום שני, 18 בינואר 2016

עוגת טראפלס בטעם תפוז




עוגת טראפלס בטעם תפוז מחוזקת בקליפות תפוז מסוכרות.









טו בשבט ישר זורק אותי לתקופת הגן..

עציץ קטן וקליפות הדרים מסוכרות.
ריח של גשם ואדמה וכל ילדי הגן חותכים קליפות של פרי הדר להכין מהם ריבה או סוכריות מתוקות.












שילוב של שוקולד ותפוז הוא השילוב האהוב עלי! והפעם במקום לגלגל טראפלס הכנתי לכם עוגה נהדרת ללא אפייה. ומתכון פשוט לקליפות תפוזים מסוכרות עם תרצו לחזק את התערובת בקוביות מהם או לקשט מעל. 



מצרכים לטראפלס:



500 גרם שוקולד מריר

2 שמנת מתוקה
כף וחצי ברנדי או ליקר תפוזים - לא חובה אבל משדרג.
2 כפות קליפת תפוז מגורדת.
מעט אבקת קקאו לפיזור מעל



אופציה - לקצוץ מעט קליפות תפוז מסוכרות להוסיף לתערובת.




אופן ההכנה:




לחמם בסיר את השמנת מתוקה עד לסף רתיחה. לכבות את האש להוסיף את קוביות השוקולד ולחכות מס דקות.

לערבב היטב לתערובת חלקה. להוסיף את הליקר/ברנדי וגרידת התפוז ולערבב היטב.
לרפד תבנית מאורכת בנייר אפיה ולהעביר את התערובת. לכסות בניילון נצמד ולהכניס ללילה במקרר.


למחרת להפוך על צלחת לפזר מעל בעזרת מסננת אבקת קקאו ולקשט בתפוז מסוכר

(אפשר גם תותים).


לפרוס דק מאוד ולהגיש.












קליפות תפוז מסוכרות בצ'יק - 









קליפות מ 2 תפוזים גדולים



1/4 כוס מיץ תפוזים

3/4 כוס סוכר
2 כפות מים


בעזרת סכין מנקים עד כמה שאפשר את קליפות התפוז מהשכבה הלבנה.

חותכים לרצועות דקות. מכניסים לסיר מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. מסננים.
מכניסים לסיר את מיץ התפוזים הסוכר והמים ומערבבים מבשלים כ 2 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את קליפות התפוז ומבשלים על אש קטנה 20 דקות. מערבבים מידי פעם.


מניחים את הקליפות על נייר אפייה ליבוש. 

מכניסים לקופסה ומאחסנים במקרר.






אפשר לטבול חצי מהקליפה בשוקולד מומס. או לפזר סוכר מעל.










ט"ו בשבט שמח :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

.