יום שבת, 24 באוקטובר 2015

מרק אפונה

מרק אפונה קל להכנה.. מחמם, מנחם ומשביע.










מצרכים:

2 כוסות אפונה יבשה
2 כפות שמן
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1 גבעול סלרי חתוך
4 גזרים חתוכים
בוקה של סלרי ופטרוזיליה
3 כפות אבקת מרק בצל
מלח, פלפל שחור גרוס

חופן איטריות







אופן ההכנה
להשרות את האפונה במים רותחים כשעה. לשטוף ולסנן.
לחמם את השמן בסיר להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות, להוסיף את השום ולערבב
להוסיף לסיר אפונה, גזר, וסלרי.
לכסות את הכל במים רותחים ולהרתיח.
 להקטין את האש ולבשל חצי שעה.
לתבל באבקת מרק, מלח ופלפל גרוס לפי הטעם. להוסיף את הסלרי והפטרוזיליה ולבשל עוד כ 40 דקות - שעה (עד שהאפונה רכה).
כמה דקות לפני שמכבים את האש להוסיף לסיר חופן נדיב של איטריות דקות.

וזהו .. יש לכם מרק טעים ומחמם תהנו.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

.