יום ראשון, 30 באוגוסט 2015

עוגת שכבות

עוגת שכבות נראית תמימה, סופר טעימה

ה- עוגה שלכם לערב ראש השנה

מלכת הערב שתקצור המון מחמאות... אפילו מכאלה שבדרך כלל קשה להם להודות

דורשת קצת התעסקות אבל שווה את העבודה. כל ביס מתגמל חזרה.

כדאי ורצוי להכין אותה יום לפני האירוח כך שביום האירוח תהיו פנויים לבישולים





מצרכים לשכבות בצק 

200 גרם חמאה רכה
1/2 4 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
1 שקית סוכר וניל
1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
2 כפות גדושות דבש



חומרים לשכבות קרם

2 שמנת מתוקה
2 אינסטנט פודינג וניל
1/2 1 כוסות חלב
2 כפות אבקת סוכר


ממרח קרם נוגט (אפשר גם ממרח חלבה או חמאת בוטנים)






אופן ההכנה 

לערבל במיקסר חמאה וקמח מנופה לתערובת פירורית
להוסיף בהדרגה את כל החומרים להמשיך לערבל לבצק חלק.

לחלק את הבצק ל 4 חלקים 

כל חלק לרדד על נייר אפייה מקומח ובעזרת תחתית של תבנית עגולה בקוטר 26 לסמן עיגול ולחתוך




להעביר בזהירות את העיגול יחד עם נייר האפייה לתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ - 10 דקות

לחזור על אותו תהליך עם כל חלקי הבצק.

ישארו קצת קצוות בצק אפו אותם גם עם אחד העיגולים בתבנית.
 אותם נפורר מעל העוגה 




כשכל ארבעת העיגולים אפויים והתקררו מתחילים להרכיב את העוגה.

מניחים עיגול ראשון על צלחת הגשה מורחים שכבת קרם
מניחים עיגול שני מעל ומורחים קרם נוגט בנדיבות
מניחים עוד עיגול מורחים שכבת קרם נוספת
מניחים עיגול אחרון מעל ומורחים את כל העוגה בקרם מעל ומסביב

מפזרים את פרורי העוגה מעל.
שומרים במקרר







חג שמח!! 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

.