יום שני, 24 באוגוסט 2015

לחמניות בצל

איפה הימים?  בהם בחופש הגדול הלכנו ברגל למכולת (מי חשב אז.. על סופר או קניון..)
עם רשימת מכולת מאמא וסל פלסטיק לערוך קניות ועל הדרך "התפנקנו" בלחמניית בצל עם פרג מעל ושקית שוקו.
חוזרים הביתה, מפעילים מאוורר (מי חשב אז על מזגן), מדליקים טלוויזיה, צופים בעוד פרק של איים אבודים ומרגישים על גג העולם.

בימים אלו של סוף אוגוסט שכבר ראינו כל סרט חדש, ביקרנו עם הילדים בכל האטרקציות, היינו כבר בחוף הים ואכלנו גלידה בכל הטעמים, טבלנו רגליים בלא מעט נחלים ונשבענו שזו הפעם האחרונה שנבוא הנה שוב באוגוסט
(ברור שבשנה הבאה נגיע שוב).

ימים של סוף אוגוסט
ימים שכבר לא חושבים ברור..
ימים שאומרים כן מותר על דברים שבדרך כלל אסור כי עייפנו למרות המזגן והקניון הממוזג.
למרות המאפים המפונפנים והפינוקים הרבים

ימים שמנסים טיפי להחזיר את החבורה לשגרה
ימים של בית.. של שינה בשעה סבירה.. של ארוחת בוקר בבוקר ולא בערב.

אז תדליקו מזגנים חממו תנורים ובואו נכין לחמניות בצל טעימות בטעם של פעם
נראות קצת שונה אבל ביס אחד יחזיר אתכם לטעמים והריחות של פעם.











מצרכים:


1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סילאן
3 כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן
כף מלח
100 גרם (שקית) בצל מטוגן מוכן לאכילה

ביצה טרופה לציפוי 



אופן ההכנה:


ללוש במיקסר את כל החומרים מלבד השמן כ - 2 דק
להוסיף את השמן בהדרגה ולהמשיך ללוש עד שהבצק אחיד וגמיש
להוסיף את שקית הבצל וללוש בידיים מעט רק כדי לאחד את הבצל עם הבצק.

למרוח מעט שמן על הבצק לכסות במגבת ולהניח לתפוח כשעה.

ליצור לחמניות בגודל הרצוי להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה  למרוח ביצה להתפיח עוד כ - חצי שעה 
לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד הזהבה.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

.