יום חמישי, 7 במאי 2015

עוגת גבינת ריקוטה ולימון

עוגת ריקוטה ושקדים בטעם ובניחוח לימוני משגע!
טעימה קלילה.. מתאימה לימי הקיץ על המרפסת עם אבטיח מתוק. והכי מתאימה לסיים את ארוחת חג השבועות.








מצרכים :

6 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר
שקית סוכר וניל
150 גרם חמאה רכה
250 גרם שקדים טחונים דק
חצי כוס מיץ לימון סחוט
קליפת לימון מגוררת מלימון שלם
3 כפות קורנפלור
400 גרם גבינת ריקוטה







אופן ההכנה:

 מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים מוסיפים תוך כדי הקצפה חצי כוס סוכר ואת הסוכר וניל. מקציפים לקצף יציב.
מעבירים את הקצף לקערה אחרת. ובקערת המיקסר(אין צורך לשטוף אותה) מקציפים את החמאה עם כוס סוכר כ - 5 דקות.
מוסיפים את השקדים לתערובת ומערבלים מעט, מוסיפים את החלמונים לתערובת אחד אחד, תוך כדי הקצפה.
מוסיפים את מיץ וקליפת הלימון ואת הקורנפלור, בסוף מוסיפים את הגבינה ומערבבים מעט לתערובת אחידה.
מקפלים פנימה בעדינות את קצף החלבונים.

יוצקים לתבנית עגולה מס' 26 משומנת היטב בחמאה.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ - 50 דקות.

לאחר צינון מלא להכניס למקרר להתייצבות של כמה שעות לפני ההגשה.








חג שבועות שמח לכולכם!


תגובה 1:

.