יום שני, 20 באפריל 2015

פטריות ממולאות

חמות מלאות באגוזים ודברים טובים טעימות ומרשימות..








מצרכים :

8-10 פטריות שמפיניון או פורטובלו
25 גרם חמאה
1 בצל אדום קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3 כפות פירורי לחם
כוס אגוזי מלך קצוצים גס
כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח פלפל
1-2 כפות שמן זית 

גבינת פרמז'ן - לפי הטעם לפיזור מעל הפטריות


לגרסת הפרווה  - אפשר להחליף את החמאה בשמן זית ולוותר על הגבינה.. 










אופן ההכנה:

מפרידים את רגלי הפטריות מבסיסן, וקוצצים אותן.
מאדים בחמאה את הבצל. מוסיפים שום קצוץ את רגלי הפטריות ומקפיצים מעט , מוסיפים את פירורי הלחם והפטרוזיליה 
מטבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את האגוזים מערבבים ומכבים את האש.

מורחים את הפטריות בשמן זית ממלאים אותן מפזרים מעל גבינת פרמז'ן מגורדת לפי טעמכם האישי.

אופים בתנור שחומם מראש על 160 מעלות כרבע שעה.
מגישים חם.






בתאבון 

2 comments:

  1. תשמעי... אני שונאת פטריות. ממש שונאת פטריות... אבל זה נראה מתכון כ"כ מדליק להכין לאחרים.
    פעם כבר הכנתי פטריות ממולאות. עירבבתי הכל ביד אחת והשניה החזיקה את האף....
    בקיצור, שומרת את המתכון!

    השבמחק
  2. איזה כיף! אולי בזכות המתכון הזה עוד נעשה לך חוויה מתקנת.. ותאכלי פטריות...♥

    השבמחק

.