יום רביעי, 7 בינואר 2015

מרק עדשים


מרק עדשים מחמם.. לבבות.. הכי כיף ביום חורפי.. שכל בני הבית חוזרים.. ומתיישבים להתחמם ולהתנחם בצלחת מרק נהדרת.
  









מצרכים:


2  כוסות עדשים ירוקות מושרות כשעתיים במים פושרים שטופות ומסוננות

2 כפות שמן זית 

2 בצלים קצוצים דק, דק 

3 גזרים קלופים חתוכים לעיגולים

2 שיני שום כתושות

4 כפות אבקת מרק עוף

פלפל שחור גרוס

מלח

 מעט כורכום

3-4 כפות פתיתים בצורת כוכבים

פטרוזיליה


אופן ההכנה:

מטגנים בשמן את הבצל עד הזהבה, מוסיפים עדשים וגזר ממלאים את הסיר במים (לפי רמת הסמיכות שתרצו) ומביאים לרתיחה.

אוספים בכף גדולה את הקצף שנוצר מקטינים את האש ומבשלים עוד כחצי שעה.
מוסיפים את אבקת המרק והתבלינים, קושרים את הפטרוזיליה ומוסיפים גם אותה לסיר.
ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה - ארבעים דקות.
כ - 5 דקות לפני סיום הבישול מוציאים את הפטרוזיליה ומוסיפים את הפתיתים.



כמה פשוט ככה מלכד ומחמם.. 
תהנו!







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

.