יום שני, 13 באוקטובר 2014

עוגת שוקולד עננים ☁ ☁ ☁


עוגת שוקולד בלי טיפת קמח, רכה וטעימה.. עם ענני קצפת מעל
שמרו לכם אותה בתיקיית עוגות הרושם, לא תצטערו!





מצרכים לעוגה:
250 גר' שוקולד מריר
3/4 כוס אבקת סוכר 
120 גר' חמאה
6 ביצים (2 שלמות, 4 מופרדות)
גרידת תפוז 1 שלם

לקצפת עננים ☁ :
2 שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל 
מעט קקאו לקישוט


אופן ההכנה: 
מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים היטב תבנית קפיצית בקוטר 24 ס''מ.
ממיסים את השוקולד, כשהוא חם ממיסים את החמאה  בתוך השוקולד ומניחים בצד.
מקציפים 2 ביצים שלמות + 4 חלמונים עם 1/4 כוס אבקת סוכר ומאחדים בעדינות עם תערובת השוקולד
מוסיפים את קליפת התפוז, 
מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה 100 גר' סוכר
מאחדים בהדרגה ובעדינות עם תערובת השוקולד
יוצקים לתבנית ואופים כ- 30 דק' 
כשהעוגה מתקררת היא שוקעת.. וזה בסדר..

מקציפים את כל חומרי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה 
כשהעוגה התקררה לחלוטין, מסדרים בעזרת 2 כפות ענני קצפת מעל העוגה.  





מקשטים במעט אבקת קקאו.
מחלצים בזהירות את העוגה מהתבנית 
מניחים על צלחת הגשה ומאחסנים במקרר.






 חג שמח !

7 תגובות:

  1. אוי.....
    רוצה.....
    כזה............
    מאוהבת.........
    :)

    השבמחק
  2. תשובות
    1. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

      מחק
  3. איזו יופי של עוגה. לא רק לפסח, גם לנמנעים מגלוטן לאורך כל השנה!

    השבמחק
    תשובות
    1. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

      מחק
    2. תודה! אכן נהדרת ומרשימה בכל עונות השנה

      מחק
    3. נראה טעים.. אנסה ! תודה מיכל :)

      מחק

.