יום שבת, 11 באוקטובר 2014

לחם אפוי בעציצי חרס



























המצרכים:
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
כף סילאן
כף סוכר 
1/4 כוס שמן
כ-1/2 1 כוסות מים פושרים 
כפית מלח
חופן אגוזי מלך קצוצים גס 

לציפוי
ביצה 
שומשום או גרעינים לפיזור


  • ניתן להשתמש בגדלים שונים של עציצים (החומרים מספיקים ל-2 עציצים בינוניים) 


לשים היטב את כל חומרי הבצק ומניחים להתפחה של שעה

מרפדים את תחתית העציץ בנייר אפייה (את העיגול התחתון כדי להסתיר את חור העציץ)
מורחים היטב את פנים העציץ בחמאה מומסת

מכניסים את הבצק כך שהוא ממלא קצת יותר ממחצית נפח העציץ

מניחים להתפחה נוספת של כ-20 דקות

מורחים ביצה ומפזרים שומשום, גרעינים..

אופים בתנור שחומם מראש ל 180  מעלות, כ- 35-40 דקות

  • ניתן להוסיף לבצק גם עשבי תיבול
לאחר הצינון העבירו סכין סביב הלחם, בשולי העציץ וחלצו אותו בזהירות





ובעציץ קטן בגרסה אישית לכל סועד (:

2 comments:

.