יום שבת, 6 בספטמבר 2014

לחמניות רימונים לראש השנה

לחמניות חגיגיות לערב החג


מצרכים  - 

1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
4 כפות סוכר
2 כפות סילאן (אפשר גם דבש)
3 כוסות מים פושרים
חצי כוס שמן להוסיף בהדרגה בזמן הלישה

ביצה לציפוי




אופן ההכנה - 

ללוש את כל החומרים לבצק אחיד וחלק.
להניח להתפחה כ - שעה
לקמח משטח עבודה להניח עליו את הבצק ללוש מעט,
לחלק את הבצק לכדורים, חלק ממנו לכדורים גדולים אשר ישמשו לגוף הרימון ואת החלק האחר לכדורים קטנים שישמשו לכתר הרימון.





מחממים תנור ל 180 מעלות

מורחים היטב את הכדורים הגדולים בביצה ומניחים במרכז את הכדור הקטן גם אותו מורחים בביצה ובעזרת מספרים גוזרים את הבצק לשניים ושוב לשניים בהצלבה (ניצור צורה של פלוס + ) - כך נעצב את הכתר.


מכניסים לתנור ואופים עד אשר הלחמניות משחימות.














מאחלת לכם שיהיה לכם תמיד שפע מהכל כשפע גרגירי הרימון !




8 תגובות:

  1. נראות נפלאות!! אני אוכלת בעיניים!!

    השבמחק
  2. משגע!!
    לא שאני אעיז להתחיל לחשוב על להכין....
    זו פעם ראשונה שלי בבלוג (הגעתי מהפייסבוק, אני ליאור) ואני הולכת לטייל לך כאן אחורנית....

    השבמחק
  3. נראה מעולה!!
    מקווה לנסות בקרוב
    זהבית שקד

    השבמחק
  4. תודה רבה זהבה, ספרי לי אך יצא.. יום טוב!

    השבמחק
  5. מגניב, תודה. שנה טובה.

    השבמחק
  6. כמה לחמניות כאלו יוצאות מ 1 קג קמח?

    השבמחק

.