יום חמישי, 21 באוגוסט 2014

מתכון לשבת - רצועות בקר בבישול איטי







מצרכים:

קילו בשר בקר חתוך לרצועות
1 בצל 
1 כוס ציר מרק עוף
4 כפות סויה
1 כף שמן שומשום ( אפשר גם רגיל)
3 כפות סוכר חום כהה
3 שיני שום כתושות
מלח, פלפל
2 כפות קורנפלור


שומשום לקישוט

אפשר להוסיף פרחי ברוקולי קטנים.



אופן ההכנה:

בקערה  מערבבים את ציר מרק, רוטב סויה, שמן, סוכר, שום מלח ופלפל
יוצקים את התערובת על הבקר שבסיר, מוסיפים את הבצל חצוי לשניים.

מכסים ומבשלים על חום נמוך כשעה וחצי עד שעתיים.

כשהבשר מבושל מוצאים רבע כוס נוזלים מהסיר ומערבבים עם 2 כפות קורנפלור עד לקבלת תערובת חלקה.
מחזירים לסיר ומערבבים בעדינות  ומבשלים עוד כחצי שעה עד שהבשר רך והרוטב סמיך מעט. מוצאים את הבצל מהסיר.

* במידה ורוצים להוסיף פרחי ברוקולי יש להוסיף אותם כרבע שעה לפני סיום הבישול.


מגישים עם אורז לבן מקשטים בשומשום.

בתאבון!!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

.