יום שני, 4 באוגוסט 2014

עוגת סופלה שוקולד ומוס לואקר




שבוע טוב מאחלת לכם 

 אושר והנאה מהדברים הפשוטים,  שגרה מבורכת ורגעים קטנים של אושר..
ועוגה אחת נהדרת עוגת סופלה שוקולד ומוס לואקר

















עוגת סופלה שוקולד ומוס לואקר

תבנית קפיצית 24



            

  


חומרים לעוגת סופלה :  

300 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
1/2 מיכל שמנת מתוקה
6 ביצים - בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר



חומרים למוס לואקר:

1 שמנת מתוקה
3 כפות ממרח לואקר


לקישוט- ופלים של לואקר או שוקולד צ'יפס


אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל 160 מעלות.
2. ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה במיקרוגל ומצננים.
3. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במשך 10 דקות במהירות גבוהה.




4. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
5. משטיחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים 50 דקות, עד שהעוגה תפוחה ומתחילה להיסדק.
6. מצננים לחלוטין.
    כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת - זה בסדר.. (בשקע נמלא         את המוס).
מקציפים את חומרי המוס לקצפת רכה - ומשטחים בשקע שנוצר בעוגה.



 מכניסים את העוגה לשעה למקפיא ואח"כ למקרר.


 לפני ההגשה מעבירים סכין בשולי העוגה כדי לשחרר את העוגה מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים שברי ופלים מעל.. ומגישים.













אפשר להחליף את ממרח הלואקר בקרם נוגט











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

.