יום שבת, 5 ביולי 2014

לחם אפוי בקופסאות שימורים




-להכנת 6 כיכרות בקופסאות שימורים

1 ק''ג קמח 
2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס שמן
1 ביצה 
כ-1/2 1 כוסות מים פושרים 
כפית מלח

חלמון ביצה טרוף לציפוי 
חמאה מומסת לשימון הקופסאות


אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, השמן והביצה
מוסיפים בהדרגה את המים והמלח ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מכסים במגבת לחה ומשהים כשעה לתפיחה. משמנים היטב היטב קופסאות שימורים ריקות בחמאה מומסת (זהירות על הידיים משולי הקופסאות). מחלקים את הבצק לפי מספר הקופסאות כך שהבצק ממלא חצי מנפח הקופסה, משהים להתפחה נוספת כחצי שעה.
מורחים בחלמון (אפשר גם שומשום/קצח), אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות כ-40 דקות.


אפשר לגוון ולהעשיר כל כיכר בתוספות שונות 






תכינו לכם טחינה טובה ותתחילו לנגב...










 בתאבון :)


לעוד תמונות מוזמנים אליי לאינסטוש - michal678
























2 comments:

  1. אני נזהרת מלאפות לחם כי זה ממכר.....אבל אולי אם ארצה להפתיע, זו תהייה דרך מאד מקורית!!

    השבמחק
    תשובות
    1. אם את פוחדת מפיתויים הכי טוב להכין כשיש אורחים, זה מרשים להגשה ולא נשארים פיתויים

      מחק

.